menu
Home / Projecten / Langste tunnel @ FehmarnBelt
Gebiedsontwikkeling

Tunnelbouw als Kunst: Verbinden en Visualiseren tussen Denemarken en Duitsland

Bij het FehmarnBelt Contractors-project, onder leiding van Van Oord/Boskalis, is de uitdaging om ’s werelds langste weg- en spoortunnel over de zeebodem te realiseren. Deze verbazingwekkende technische prestatie zal het Deense eiland Lolland direct verbinden met het Duitse eiland Fehmarn. Deze onderneming zal niet alleen de reistijd aanzienlijk verkorten maar ook een nieuw hoofdstuk inluiden in de transport- en samenwerkingsgeschiedenis tussen Denemarken en Duitsland.

Wesley van der Burg (founder @ Baeken) heeft voor de oprichting van Baeken, in dienst van Primaned projectadvies onderdeel van Eiffel Projects aan dit project bijgedragen.

Innovatieve Planning

Aan boord van dit baanbrekende project werd Wesley betrokken tijdens de projectfase na de succesvolle aanbesteding. Zijn bijdrage was gericht op het ontwikkelen van een geavanceerd planning management plan, wat resulteerde in een uitgebreide integratie van processen met andere managementplannen. Als teamleider overzag Wesley niet alleen de uitdieping van het project tijdsmodel maar legde ook de fundamenten voor een effectief informatiebeheerproces. Het resultaat? Een volledige synchronisatie van tijdgegevens, objectdata, kwaliteitsinformatie, risico’s en financiële data. Zijn visie breidde zich verder uit door het creëren van een 4D-model, wat een dagelijks inzicht gaf in de voortgang van de bouw.

Het Vormgeven van de Toekomst

Dankzij Wesley’s expertise en innovatieve benadering kon het team zich richten op wat echt belangrijk was: het vormgeven van de toekomst van transport tussen twee naties. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën en nauwgezette planning, heeft Wesley bijgedragen aan het succesvol realiseren van een project dat de manier waarop we reizen in de regio zal veranderen. Ook bij Baeken zetten we ons in voor het leveren van uitzonderlijke projectbeheersing. Dit project is daar een goed voorbeeld van.

Wesley - Founder en Adviseur Project Beheersing

Met zorgvuldige planning kun je de meest innovatieve projecten succesvol maken

“Het FehmarnBelt-project is een bewijs van hoe innovatie en zorgvuldige planning hand in hand gaan. Bij Baeken streven we ernaar grenzen te verleggen en oplossingen te bieden die de toekomst vormgeven.”