menu
Home / Projecten / Spuigebouw Campus Den Haag @ Leiden University
Gebiedsontwikkeling

Van warenhuis tot universiteitsgebouw

Op de locatie Spui in het centrum van Den Haag wordt door Leiden University een grootschalige universiteitscampus ontwikkeld. Deze nieuwe vestiging, oorspronkelijk een warenhuis, zal vanaf september 2025 onderdak bieden aan zo’n 3000 studenten en medewerkers. De verbouwing, die begin 2023 van start is gegaan, transformeert het pand tot een moderne en duurzame academische omgeving, met veel licht en transparante, flexibele studie- en werkplekken.

Innovatie en transformatie in hartje Den Haag

Als adviseur projectbeheersing bij Baeken, ben ik onderdeel van het team dat werkt aan de University Campus The Hague. Mijn taak is het opstellen en nauwgezet beheren van de planning voor de bouw, die ontworpen is door JHK Architects. Ik zorg voor de coördinatie tussen de verschillende disciplines en teams, en monitor de voortgang van de bouwwerkzaamheden om de tijdige voltooiing van de campus te waarborgen.

Het gebouw, bestaande uit 6 verdiepingen, wordt ingericht als een universitair centrum waarbinnen verschillende partners, waaronder de Open Universiteit, TU Delft en de Universiteit van Nederland, eigen onderwijs- en kantoorruimtes huren. De ondersteunende ruimten en diensten worden gemeenschappelijk gebruikt. Zo komt er onder andere een gezamenlijk te gebruiken hoofdentree, fietskelder, restaurant met dakterras op de tweede verdieping en een dakterras op de zesde verdieping.

Passend bij de uitstraling van de bestaande panden en de ambities van de universiteit zal een lichte en professionele onderwijslocatie, met ruimte voor karaktervolle elementen, worden gerealiseerd.

Ilana - Adviseur Project Beheersing

Ilana waarborgt de coördinatie tussen de verschillende partijen

In mijn rol ben ik de spil tussen planning en uitvoering en draag ik bij aan een transparant en effectief projectbeheer. Dit omvat het opstellen van gedetailleerde planningen, het waarborgen van een soepele integratie van werkzaamheden en het onderhouden van communicatie met alle betrokken partijen. Met een scherp oog voor detail en voortgang, streef ik ernaar om het ambitieuze doel van Leiden University te realiseren en een inspirerende leeromgeving te creëren voor toekomstige generaties.