menu
Home / Kennisbank / Het Baeken Opleidingstraject
Project Beheersing
schedule 14 augustus 2023
person Wilco Kievit

Het Baeken Opleidingstraject

Kickstart jouw carrière

Bij Baeken begrijpen we dat de sleutel tot succesvol projectmanagement ligt in de combinatie van technische expertise, strategisch inzicht, en empathische samenwerking. Daarom hebben we een intensief opleidingstraject van twee maanden ontwikkeld, gericht op het opleiden van de volgende generatie projectbeheersers.

Waar we aan werken?

Jouw competenties!

Het opleidingstraject is ontworpen om de volgende kerncompetenties te ontwikkelen:

  1. Technische Vaardigheden: Deelnemers zullen vertrouwd raken met geavanceerde tools voor planning en risicobeheer. Dit omvat niet alleen het gebruik van de tools, maar ook het begrijpen van de onderliggende principes die hen in staat stellen om projecten efficiënt te beheren.
  2. Analytische Vaardigheden: Het vermogen om complexe informatie te analyseren en presenteren is cruciaal in projectbeheersing. Deelnemers leren hoe ze ruwe data kunnen omzetten in bruikbare inzichten en hoe ze deze inzichten kunnen communiceren aan verschillende stakeholders.
  3. Theoretische Kennis: Een diepgaand begrip van alle projectbeheersingsvelden, inclusief managementtechnieken, is essentieel. Deelnemers zullen leren hoe ze complexe projecten efficiënter kunnen laten verlopen en hoe ze kunnen helpen om faalkosten te besparen.
  4. Soft Skills: Succes in projectbeheersing gaat niet alleen over technische bekwaamheid; het gaat ook over het vermogen om effectief samen te werken in een team en anderen mee te nemen in het proces. Dit deel van het traject richt zich op het ontwikkelen van deze essentiële menselijke vaardigheden.

Hoe We Onderwijzen

Bij Baeken geloven we dat leren het meest effectief is wanneer het wordt benaderd vanuit verschillende hoeken. Daarom hebben we een gevarieerde aanpak ontwikkeld om de deelnemers te onderwijzen in de verschillende aspecten van projectbeheersing:

  1. Uitleg: Onze project controls experts bieden gedetailleerde uitleg en inzicht in de theorie achter planning, risicobeheer, analyse, managementtechnieken en soft skills. Dit fundament van kennis is essentieel voor het begrijpen van de complexe dynamiek van projectbeheersing.
  2. Voorbeelden: We gebruiken real-world voorbeelden om de theorie tot leven te brengen. Door te laten zien hoe concepten worden toegepast in echte projecten, kunnen deelnemers de praktische waarde van wat ze leren zien.
  3. Praktijkgerichte Opdrachten: De deelnemers krijgen de kans om zelf te werken aan opdrachten die zijn gebaseerd op de praktijk. Dit stelt hen in staat om de vaardigheden die ze hebben geleerd toe te passen in een gecontroleerde omgeving, waar ze kunnen experimenteren en leren van hun fouten.
  4. Interactieve Workshops: Door middel van workshops en groepsactiviteiten, werken de deelnemers samen om problemen op te lossen en projecten te plannen. Dit bevordert niet alleen hun technische vaardigheden maar helpt ook bij het ontwikkelen van teamwork en communicatie.
  5. Soft Skills Training: Speciale sessies zijn gewijd aan het ontwikkelen van soft skills zoals samenwerking, leiderschap en communicatie. Dit omvat zowel theoretische discussies als praktische oefeningen om deze essentiële vaardigheden te versterken.

Deze gecombineerde aanpak zorgt ervoor dat de deelnemers niet alleen de kennis verwerven die ze nodig hebben, maar ook de praktische vaardigheden om die kennis toe te passen. Het is een holistische benadering van onderwijs die hen voorbereidt om met vertrouwen en competentie deel te nemen aan echte projecten.

Begeleiding en Toepassing

Na het voltooien van het opleidingstraject, krijgt elke deelnemer de kans om de nieuw verworven vaardigheden toe te passen in een echt project. Onder begeleiding van een ervaren mentor, word je de eerste 6 maanden intensief begeleid. Maar het opleidingstraject stopt niet na 2 maanden; bij Baeken wordt er altijd geïnvesteerd in ontwikkeling. Er worden regelmatig kennis sessies gehouden, en geavanceerde modules worden aangeboden na enige praktijkervaring. Dit zorgt voor een soepele overgang van theorie naar praktijk en biedt een veilige en voortdurend groeiende omgeving om te leren en te groeien.

Conclusie

Het Baeken opleidingstraject is meer dan alleen een training; het is een investering in de toekomst van projectbeheersing en een blijvende toewijding aan professionele groei. Door een holistische benadering van technische, analytische, en sociale vaardigheden, bereidt het traject individuen voor om een impactvolle bijdrage te leveren aan complexe projecten. Met de steun van ervaren professionals, een focus op continue groei, en een cultuur van voortdurende kennisdeling en ontwikkeling, is het Baeken opleidingstraject de ideale springplank voor iedereen die een carrière in projectbeheersing ambieert.

Wil jij meer weten over onze opleiding?

Op Baeken kun je bouwen