menu
Home / Projecten / Waterstof @ GasUnie
Energietransitie

Wesley helpt als Consultant Risk Management bij GasUnie

Als Consultant Risk Management voor GasUnie ben ik actief betrokken bij een baanbrekend project voor Offshore Waterstof. Dit innovatieve project omvat de ontwikkeling van een transportsysteem voor waterstof dat het product van elektrolysestations bij windparken op de Noordzee naar het vasteland zal transporteren. Dit project is cruciaal voor de ambitie van Nederland om in 2050 klimaatneutraal te zijn.

Risk management processen

Binnen dit complexe en veelzijdige project richt ik mij op het opzetten van een risk management proces. Mijn rol is van vitaal belang in het zorg dragen voor een helder overzicht van risicoprofielen bij het maken van elke beslissing. Dit betreft impactvolle beslissingen, die op dit moment in de assessment fase van het project gemaakt worden.

De assessment fase is een cruciale tijd in elk project. Het is de fase waarin de meest impactvolle beslissingen worden genomen, en het project de richting krijgt die het in de toekomst zal volgen. Mijn werk zorgt ervoor dat we volledig inzicht hebben in de mogelijke risico’s die aan elke beslissing verbonden zijn, zodat we weloverwogen keuzes kunnen maken met volledige kennis van de mogelijke uitkomsten.

Risico's managen als basis van succesvol project beheer

Bij Baeken werken we volgens de filosofie dat het voorzien en managen van risico’s een essentieel onderdeel is van succesvol projectbeheer. Dit geldt met name voor een project van deze omvang en betekenis. Met onze uitgebreide expertise in risk management zorgen we ervoor dat we elk aspect van het project begrijpen, zodat we eventuele uitdagingen voor kunnen zijn en effectief kunnen aanpakken.

 

Wesley - Founder en Adviseur Project Beheersing

Bij complexe projecten komen wij het best tot ons recht

Dit project voor Offshore Waterstof is een geweldig voorbeeld van hoe we bij Baeken complexe projecten navigeren met aandacht voor elk detail. Onze benadering en inzet zorgen ervoor dat we onze klanten kunnen ondersteunen bij het bereiken van hun doelen en het realiseren van hun visie.