menu
Home / Projecten / Forensisch planner @ Pasay Harbor
Gebiedsontwikkeling

Eilandaanleg in Manila: Forensische Planning Naar Aanleiding van Claims

In het ambitieuze en baanbrekende project van de aanleg van twee eilanden in Manila Bay, Pasay Harbor Reclamation Phase 1, uitgevoerd door Jan De Nul, werd ik ingeschakeld als Forensic Scheduler. Dit project, dat de transformatie van het landschap betekende, kende zijn uitdagingen. De rol van een Forensic Scheduler is cruciaal in dergelijke omvangrijke bouwprojecten, vooral wanneer er vertragingen optreden die kunnen leiden tot claim situaties.

Wesley van der Burg (founder @ Baeken) heeft voor de oprichting van Baeken, in dienst van Primaned projectadvies onderdeel van Eiffel Projects aan dit project bijgedragen.

Grondige Analyse

Als Forensic Scheduler duik ik diep in de planning en vertragingsdocumentatie. Ik identificeer inconsistenties en problemen, en bouw een document dat de oorzaken van vertragingen op betrouwbare wijze belicht. Voor dit specifieke project ontdekte ik tekortkomingen in het Baseline Program, de voortgangsupdates en inconsistenties met andere contractdocumenten. Door deze inzichten heb ik een verbeterde planning kunnen vormgeven, die diende als fundament voor latere voortgangsupdates en een nauwgezette analyse van het project.

Nauwkeurig Navigeren

Mijn diepgaande forensische analyse resulteerde in een uitgebreid rapport dat de verschillende vertragingen en hun consequenties gedetailleerd beschreef. Dit rapport legde de basis voor de behandeling van de claim situatie. De aanpak bij dergelijke complexe projecten is altijd methodisch, gedetailleerd en met oog voor precisie. We streven ernaar onze klanten te ondersteunen in het overwinnen van obstakels en het bereiken van hun doelen, wat duidelijk naar voren komt in het Pasay Harbor Reclamation-project.

Wesley - Founder en Adviseur Project Beheersing

Gedetailleerd, nauwkeurig en strategisch

“Bij Baeken is het onze missie om gedetailleerd, nauwkeurig en strategisch te werken. Het Pasay Harbor Reclamation-project is een voorbeeld van hoe we deze principes voor jou in de praktijk kunnen brengen, zorgend voor succesvolle projectresultaten ondanks uitdagingen.”