menu
Home / Projecten / Groen staal @ ArcelorMittal
Energietransitie

Staal Goes Groen: Decarbonisatie op Continentale Schaal

Bij Arcelor Mittal’s Decarbonisation Programme staat de ambitie centraal om een aanzienlijk deel van hun productiefaciliteiten te transformeren. Deze transformatie gaat verder dan louter technologische vooruitgang; het gaat over een pioniersrol opnemen in de industrie en een beter milieu-erfgoed voor de toekomstige generaties achterlaten. Het overschakelen van kolengestookte naar gasgestookte waterstofinstallaties in zeven Europese fabrieken en één in Canada markeert een aanzienlijke vooruitgang in de strijd tegen klimaatverandering.

Wesley van der Burg (founder @ Baeken) heeft voor de oprichting van Baeken, in dienst van Primaned projectadvies onderdeel van Eiffel Projects aan dit project bijgedragen.

Meesterlijke Beheersing van Projectdetails

Binnen dit immense en gedetailleerde programma was mijn expertise in Project Controls van vitaal belang. Het gaat niet alleen om het bijhouden van de tijd en het beheren van risico’s, maar ook om het samenbrengen van verschillende disciplines en teams om hetzelfde doel te bereiken. Tijdens de 10-jarige looptijd van het project zorgde ik ervoor dat contractuele, financiële en risicogerelateerde aspecten harmonieus op elkaar waren afgestemd. Door nauw samen te werken met Fluor’s Project Controls team, konden we garanderen dat de uitvoering van dit project zowel efficiënt als effectief was.

Navigeren naar een Duurzamere Wereld

Wij erkennen de betekenis van het aanpakken van wereldwijde uitdagingen met precisie en zorg. Het Arcelor Mittal Decarbonisation Programme is daar een perfect voorbeeld van. Door elk aspect van dit monumentale project te overzien, zorgden we ervoor dat elke stap in de richting van een groenere toekomst werd genomen met de grootst mogelijke zorg. We zijn er trots op onze klanten te ondersteunen in hun streven naar duurzaamheid, innovatie en vooruitgang.

Wesley - Founder en Adviseur Project Beheersing

Bij complexe projecten komen wij het best tot ons recht

“Het is niet alleen een project, het is een missie om de wereld een beetje beter te maken. Bij Baeken zetten we ons in om deze visionaire doelen met precisie en passie te realiseren.”