menu
Home / Projecten / A27 Everdingen – Hooipolder @ Ballast Nedam & Fluor Infrastructure
Bereikbaarheid

Clint als Project Controller voor Alséén

Het project ‘ALSÉÉN’ voor de uitbreiding van de A27, een samenwerking tussen Ballast Nedam en Fluor Infrastructure, in een twee-fase contract is een cruciaal initiatief dat niet alleen de verkeersdoorstroming zal verbeteren, maar ook de huidige derde plek in de file top 10 zal elimineren. Dit ambitieuze project van Rijkswaterstaat omvat de verbetering van 40 kilometer snelweg tussen Everdingen en Hooipolder, en belooft significante veranderingen voor het dagelijkse verkeer.

Met precieze Project Controls grote infra projecten beheersen

Als Project Controller bij Baeken voor ALSÉÉN ben ik verantwoordelijk voor het waarborgen van de projectbeheersing binnen dit omvangrijke project, dat een directe impact heeft op de mobiliteit en infrastructuur van Nederland. Met de verbreding van de A27, het vervangen van de Merwedebrug en Keizersveerbrug en de toevoeging van spitsstroken, krijgen we te maken met een complexe logistieke en financiële uitdaging. Dit wordt nog uitdagender door de gefaseerde aanpak van de bouw, waarbij we streven naar minimale hinder voor het verkeer.

Met onze aanpak zetten we een nieuwe standaard voor hoe grote infrastructuurprojecten kunnen worden uitgevoerd met een samenwerking die transparantie en precisie voorop stelt, terwijl tegelijkertijd wordt gewerkt aan een toekomst waarin mobiliteit vanzelfsprekend is.

Innovatie en duurzaamheid

Het project omvat de renovatie van 50 kunstwerken en de plaatsing van 615 verkeersborden gemaakt van duurzaam rijstvlies, wat aantoont dat innovatie en duurzaamheid kernonderdelen zijn van onze werkwijze. Mijn rol in de cost control afdeling zorgt ervoor dat deze complexe en meervoudige taken nauwgezet worden gemonitord en bijgestuurd, waarbij financiële bewaakposten en kostenstructuren geanalyseerd en gerapporteerd worden om zo een efficiënte uitvoering en kostenbeheersing te waarborgen.

Clint - Adviseur Project Beheersing

Samen werken aan een duurzamer Nederland

Bij duurzame projecten denk je niet snel aan wegenbouw, maar juist bij dit project zie je hoeveel er te winnen is door een project beter te plannen, beheersen, maar ook door te werken met 2 fasen contracten, openheid en transparantie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Met open boeken samen die keuzes maken die ‘best for project’ zijn geeft mij energie.